Kosten & Vergoeding

Lees de polisvoorwaarden van uw ziektekostenverzekering zorgvuldig na of de kosten van psychologische hulp/psychotherapie wordt vergoed. 

 

Belangrijk om te weten, in dit verband, zijn de BIG-registraties:

  • psychotherapeut, BIG-inschrijfnummer: 89025883716
  • gezondheidszorgpsycholoog-BIG-inschrijfnummer:69025883725

Kosten

Een individueel consult/intake kost 94,44 euro basistarief plus indirecte tijd; totaal 105,- euro. 
Elke therapie-sessie duurt een vol uur. 

Goed om te weten

1. Wilt u voor vergoeding in aanmerking komen dan dient u een verwijsbrief te hebben van de huisarts met vermelding van een DSM-stoornis. Wijnberg & Wijnberg heeft een verwijzingsformulier voor u klaar liggen die de huisarts alleen maar hoeft in te vullen en te ondertekenen.

2. Het maximum basistarief is 94,44 euro voor een heel uur therapie. Dit is directe tijd. Ook indirecte tijd wordt berekend, zoals voorbereiding, overleg huisarts en het lezen van reflectieverslagen. Dit tarief is 1,57 euro per minuut. Ga er van uit dat per sessie 105 euro moet worden afgerekend.

3. Op verwijzing van de huisarts krijgt u een ‘pakketje’ toegewezen:

Basis GGZ BK –kort 

Basis GGZ BM-middel

Basis GGZ BI-intensief 

Basis GGZ BC-chronisch 

294 minuten (2-5 gesprekken)

495 minuten (5-8 gesprekken)

750 minuten (8-13 gesprekken)

750 minuten (8-13 gesprekken)

4. Als het pakketje is gebruikt krijgt u een declaratienota van Wijnberg & Wijnberg psychologen met daarin de specificatie van directe en indirecte tijd. Deze nota kunt u inleveren bij de verzekering, en na aftrek van het eigen risico (360 euro) krijgt u geld terug.

5. Na elk gesprek rekent u af. Dit is een voorschot op wat u later (grotendeels) weer terugkrijgt.

6. Wilt u geen bemoeienis van de verzekering of heeft u geen DSM-stoornis, dan is het maximum uurtarief nog steeds 94,44 euro, eventueel aangevuld met indirectetijd van 1,57 euro per minuut.

7. Aangezien Wijnberg & Wijnberg psychologen geen contracten heeft met verzekeraars (contractvrij), kan op uw eind-declaratie worden gekort. Dit betekent concreet dat u uiteindelijk minder terugkrijgt dan u aan uw behandelaar heeft betaald. Dit kan ook gezien worden als een eigen bijdrage.