Doorzoek de Kalender

Kalender filteren:

Introductietraining Provocatief Coachen Groningen

18 jan 2019

Als de goedbedoelende, ondersteunende stijl vastloopt

Worden uw briljante adviezen ook zo vaak door domme, luie cliënten in de wind geslagen? Oké, u wordt gelukkig per uur betaald, maar toch… Maar er waait een frisse wind door de coachingswereld! Dus als u nog aftrekposten nodig hebt en u wilt eens iets nieuws proberen, kom dan een dagje lachen bij onze introductietraining provocatief coachen. Wie weet, misschien helpt het. Provocatief coachen is een nieuwe cocktail van liefde, humor en uitdaging. Vaak verrassend effectief en bovendien een goede manier om weer plezier in je werk te krijgen! De training wordt gegeven door de grondleggers van het provocatieve coachen in Nederland: Jaap Hollander en Jeffrey Wijnberg.

Werktijd
10.00 tot 17.30 uur 

Trainers
Jeffrey Wijnberg en Jaap Hollander
Meer informatie over de trainers

Communicatie-professionals die op zoek zijn naar lol in hun werk en die graag vrijer adem willen halen. Coaches, therapeuten, supervisoren, organisatieadviseurs, leraren, leerlingbegeleiders, psychologen, kinderpsychologen, verpleegkundigen en pedagogen die zich richten op de individuele cliënt en trainers die regelmatig ook individuele coaching geven.

Deelnamekosten
€ 285,– Inclusief koffie, thee, lunch en lesmateriaal

http://www.iepdoc.nl/provocatief-coachen/korte-provocatieve-opleidingen/introductietraining-provocatief-coachen/

Humor, verzet, verrassing en contact
Provocatief coachen is een combinatie van contact, humor, uitdaging en vrije associatie. Een prima stimulans in situaties waarin wordt gecoacht, geadviseerd, gementord, of wat dies meer zij. Vooral als de serieuze, goedbedoelende, hulpverlenende stijl vastloopt, kan de provocatieve stijl een uitkomst en een bevrijding zijn. In de workshop provocatief coachen ziet u demonstraties en doet u oefeningen die u helpen het eens voorzichtig te proberen.

Principes van het provocatieve coachen
Provocatief coachen gaat uit van totaal andere principes dan de gebruikelijke vormen van coaching. Provocatief coachen vertegenwoordigt het archetype van de nar. De provocatieve coach heeft een basishouding van positieve acceptatie en waardering voor de cliënt zoals hij is. En binnen dat kader daagt hij de cliënt uit door diens zwakke punten tot in het belachelijke uit te vergroten, door absurde verklaringen en onhaalbare oplossingen aan te dragen, door allerlei ongunstige stereotypen en vooroordelen te gebruiken, door het non-verbale gedrag van de cliënt op clowneske wijze te spiegelen, door de structuur volledig uit het oog te verliezen, door in te gaan op de onderwerpen die de cliënt wil vermijden, enzovoort.