Doorzoek de Kalender

Kalender filteren:

Signeersessie Horken&Heksen

11 Dec 2010

  • 15:00 — 16:00

Jeffrey signeert Horken & Heksen - De strijd tussen de seksen

U bent van harte welkom bij boekhandel van de Velde op

Zaterdag 11 december, 15.00 tot 16.00 uur, Nieuwstad 57-59, Leeuwarden

De relatie tussen man en vrouw moet gelijkwaardig zijn. Dat vinden niet alleen psychologische experts, maar ook iedereen die in een relatie zit. Maar in de praktijk is deze gelijkwaardigheid tussen man en vrouw een onmogelijke eis. Sterker nog, het is deze dwangmatige hang naar gelijkwaardigheid die de relatie tussen man en vrouw juist zo problematisch maakt. Want Moeder Natuur heeft het nu eenmaal zo geregeld dat de vrouw wenkt en de man schenkt.

Dagelijks ziet psycholoog Jeffrey Wijnberg in zijn praktijk mannen die weigeren zich aan de natuurlijke dominantie van de vrouw te onderwerpen. Hij moet deze stoere krijgers ervan zien te overtuigen dat zij een strijd voeren die toch niet te winnen is. Tegelijkertijd moet hij de vrouwen laten inzien dat zij in ruil voor hun ‘eeuwige gelijk’ de man meer waardering en erkenning moeten geven voor diens geestelijke worstelingen. Het is waar dat er aan een serieuze relatie flink gewerkt moet worden, maar de praktische vertaling van deze wijsheid is volgens Wijnberg: ‘Vrouwen verzinnen waar het werk voor mannen moet beginnen.’

 Horken en heksen is geschreven in de provocatieve stijl, een aanrader voor iedereen die zijn relatie wil verbeteren en een ‘must’ voor elke relatietherapeut.

Jeffrey Wijnberg is al dertig jaar werkzaam als psychotherapeut. Eerder verschenen o.a. van hem bij Scriptum: ‘Dat moet ik nog een plekje geven’, Het neurotisch handboek, De kunst van het kwetsen, en, samen met Jaap Hollander, Succes is ook niet alles en Provocatief coachen.

ISBN 978 90 5594 756 0
www.scriptum.nl